headerImage

Novosti

01. 08. 2019

Novo LED javno osvetljenje u Rogatici do sredine septembra

Novo LED javno osvetljenje u Rogatici do sredine septembra

Izvor: eKapija

  

U toku je zamjena stare javne rasvjete sa novim LED svjetiljkama na 840 sijaličnih mjesta u Rogatici i to jedan je od najznačajnijih projekata ove godine.

- Visoko zahtjevni radovi koji uz stručnost radnika zahtijeva i mašinu sa korpom za rad na visini i do 10 metara, odvijaju se već nekoliko dana. Prioritet je javna rasvjeta u Ulici Srpske sloge od Kovanja do poslovnih objekata Ikonić komerca na izlazu iz Rogatice, Trg oslobodilaca, Tekija, Ulica Vese Rackovića i Donje Polje, oko crkve Svete trojice i na Sportsko-rekreativnom centru 9. januar, gdje će se odvijati najveći dio manifestacija posvećenih predstojećoj Krsnoj slavi i Danu opštine Preobraženju Gospodnjem, 19. avgusta - kazao je nadzorni organ na ovom projektu Mladen Jovović.

I na ostalom dijelu javne rasvjete iz ovog projekta sijalice iz proizvodnje kompanije Minel Schreder sa sjedištem u Beogradu, ugradiće se u ugovorenom roku od 100 dana, od potpisivanja ugovora sa izvođačem radova firmom Roming iz Banjaluke.

- Nova rasvjeta ne samo da će znatno popraviti osvjetljenje u svakom kutku grada, nego će obezbijediti najmanje 60% manje račune za potrošenu električnu energiju uz minimalne troškove održavanja - napomenuo je Jovović.

 

Donosimo vam i fotografije sa terena

 

 

  

 

 

Nema komentara.